Monday, March 18

KOLEKSI AYAT AYAT :'3
Tak bertudung memang dosa . Mereka wajib ditegur . Tapi tak usah pandang mereka mcm ahli neraka kerana kita pon belum tentu akan ke syurga .

Air mata lebih berharga daripada senyuman. Kerana senyuman boleh beri pada sesiapa sahaja, tapi air mata hanya pada orang yang tertentu :')

Tak guna sayang banyak tapi takda kepercayaan. Tak guna sayang banyak tapi takda keikhlasan. Tak guna sayang banyak tapi takda kejujuran.

Jika punyai perpisahan antara kita, percayalah bahawa Allah punyai rencana lebih hebat daripada kita. Kita jumpa dalam doa. Jangan sedih.

Perempuan yang selalu tidur dengan air mata dan keesokkannya bangun dengan senyuman :) Perempuan tu memang ada hati yang tabah :') ♥

Cinta bukan dari kata2, tapi berasal dari hati. Maka jikalau tidak dari hati, Janganlah pernah mengakui bahwa kamu mencintainya :)

Ya Allah, jika kau jatuhkan perasaan RINDU ku ini di dalam diriku ini kepadanya, maka kau sampaikan salam RINDU ku padanya Ya Rabbi :')

Janganlah kamu Mencari pasangan yang terlalu Sempurna dimata kamu,Tetapi carilah pasangan yang telah Menyempurnakan hidupmu dengan caranya.

Makin lama kita kenal dia, makin sayang kita dekat dia. Tahu kenapa ? Sebab makin lama kita kenal dia, makin banyak kenangan tercipta :')

Jika anda bertemu dngan orng yg mampu membuat anda tersenyum dngn senyumannya, anda mungkin telah bertemu dgn orng yg tepat utk hidup anda.