Friday, August 30

MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA ! :3


Here we go, Selamat hari kemerdekaan yang ke-56 . Hari ni tak pergi dataran, Hahaha, lagipun tak rugi pun. Sebab kat dataran ramai orang. Gila ramai.


CC- Muhd Ikhwan Al Imran (FB) 

Member g dataran time sekarang. So dia upload gambar baru. Haha (Y) awesome lah :)


SAYA ANAK MALAYSIA :* 
SAYANG MALAYSIA SEUMUR HIDUP SAYA, MERAH PUTIH KUNING DAN BIRU TAK AKAN LUNTUR :*
#InsyaAllah 

Tu ja yang ikin boleh update, malas ah panjang-ii 

END

Tuesday, August 20

TUTORIAL FOR HAVE A CUTE CURSOR AND ANOTHER.

Assalammualaikum, for muslim and for unmuslim, HI :)

Btw ni ada tutorial cursor. Nah link for cursor tuu. 


K start, and tengok gambar ni betul-ii tau :)


Korang boleh pilih ! tu ada banyak lagi . Tkn tau lepastu :)


Ni sbg contoh, if korang ambik lain pun sama je . Then copy semua ayat . Tapi pilih blogspot tau. Then, yang bawah bukan atas :)


Lepas tu korang pergi lah kat Layout blog korang. Then , cari lah yang ada perkataan Add a gadget tu, ect dia ada banyak kat bawah.


Scroll bawah tau. Then nampak HTML macam dalam gambar . Tekan simbol + tau :)

Title tu boleh abaikan. Kenapa ? Sebab buat semak je ada title tu >< and paste ayat yang korang copy. Janji copy sampai habis tau. Lepas paste, korang tekan save.

Now, korang tengok blog korang ? Okay tak ? :)

- PENAT MENAIP -

Monday, July 15

Azmira..



Hahaha . Mira ta tahu lagi sebenarnya gambar ni diedit .
If dia stalk BLOG ni , dia tau ah.
Hahaha , cun siaaa :*

Kawan saya ? Yes !
I love youuu :**
Can you love me back ? :')
Lalalala ~
Tpi dia dh taken , Haziq dia punya.
Aku doakan korang kekal k :*

Mira , nak save gambar ni ? k tekan je gambar tu . Then save :)
Hahahaha
#NAABSB

Nur Azmira Azira Binti Shaiful Bahri

Sunday, June 30

Buddyz ke eh ? :(




No , benda lepas :')

Still save in this laptop :')

Serius , aku sayang kauorang . 

Kauorang yang buat aku happy . 

Dan ,

Maju ke depan :')

Thanks .

And thank you old crush , Mohd Akmaluddin

I'll simpan kenangan-ii lama dengan sempurna :')

Yg masih ingat diingatan ,

Bila kau mintak gula gula , then usha aku sekejap dlm makmal .

Memories dalam MAKMAL SAINS 2 time 2012

Memang asyikk :*

Sunday, June 23

Cara Rasulullah Menjaga Kesihatan Diri ;)


31 Ways That Girl Love Almost


 



1.Tell her she is beautiful

2.Hold her hand at any moment … even if its ust for a second.

3.Hug her from behind

4.Leave her voice messages to wake up to.

5.Wrestle with her (but playfully!)

6.Don’t go hang out with your ex when she is not with you, you might not relize how badly it hurts her.

7.If you're talking to another girl, when you’re done talking, walk over and hug her and kiss her….let her know she’s yours and they aren’t.

8.Write her notes or call her just to say “hi”

9.Introduce her to your friends … as your girlfriend.

10.Play with her hair.

11.Pick her up (she loves it)

12.Get upset if another guy touches her and she doesn’t like it

13.Make her laugh

14.Let her fall asleep in your arms.

15.If she’s mad at you, kiss her.

16.If you care about her, then TELL HER

17.Every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she’ll hug it every time she goes to sleep), jewelry (she’ll treasure it forever), and one of your t-shirts (she’ll most likely wear it to bed) or sweatshirts sprayed with her cologne!! and flowers or something occasionally.

18.Treat her the same around your friends as you do when you’re alone.

19.Look her in the eyes and smile.

20.Hang out with her on weekends

21.Kiss her in the rain (girls love this)

22.Kiss her just for the heck of it

23.If your listening to music, let her listen too.

24.Remember her birthday and get her something, even if it's simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER.

25.When she gives you a present on your birthday,  or just whenever, take it and tell her you love it, even if you don’t (it’ll make her happy.)

26.Always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and makes her think you don’t care so call even if you can only talk for a minute.

27.Girls don’t necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for us to hear your voice even for a quick hello.

28.Give her what she wants

29.Recognize the small things … they usually mean the most.

30.Don’t hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out.

31.Hang out with her whenever you are free and u should be free to hang with your girl friend all the time

** If u care about her…SHOW her!

Saturday, June 22

Hari SUKAN SMK DIY


Congrats for Panther :)

Dalam hatiku tetap CHEETAH

Kalah atau menang , im still SETIA dengan CHEETAH

Cheetah Pemalas ? Sebab tu  kalah ?

Apak kauuu

CHEETAH nak bagi peluang for PANTHER

Sempena diorang tukar nama , kan PANTHER dahulunya SPRINGBOK

Hahahaha , buat dosa je hina dorang

Serius , aku terasa doh dengan hinaan rumah sukan PANTHER tadi

Btw , aku tak datang tadi :(

Saper suruh buat kat SKTP , dah lah jauh :(

Camm ......



Result 

1) Panther 2) Cheetah 3) Jaguar 4) Eagle 


END

Friday, June 21

FRIEND 2 INOVATIF YANG GILA-II :b




Random Picture , take from their fb picture 

Ada yang takde gambar at situ . 

Sometime I feel I so boring in this class , hmm . But I remove this feeling :') And sometime , saya rasa , saya nak kenangan tahun lepas balik :'( nak sesangat . Tapi apakan daya , itu lepas punya cerita :') Redha je yang mampu :'*

Serius , masuk kelas ni macam kelas 1 optimis , tapi budak-ii dia ada yang ok dan blurr . Hahahaha , lagi-ii nampak macam tak MATANG !

Carta Organisasi 

Kapten- Firdaus 

P.Kapten - Sarah 

Bendahari 1 - Kamaliah

Bendahari 2 - Hadirah 

Ajk - Syed - Aqilah - Puvaanah - Shu Tian

Kelas ni terdiri daripada 33 orang . Sepatutnya 34 then sorang pindah Seremban :'( Hmmmm

Kelas ni bernama 2 Inovatif . Kelas first xD

Guru kelas tak sebut lagi , hahhaah . Okay , cikgu Amilia :)

Serius , ada dalam kelas tu buli saya woi :'(

Tapi takpe lah , kenangan ~

Nama-ii kawan-ii dalam kelas 2INO

LELAKI

Firdaus 

Ahmad

Hisyam 

Faris

Abdullah

Kasyful

Azim

Fitri

Syareez

Shafies

Tan

Syed


PEREMPUAN 


Asyikin (me)

Balqis

RickneshWary

Edna

Mas Ayuni

Mimi Aida

Aqilah

Athirah

Azmira

Yong

Hadirah

Farah

Syazwani

Kamaliah

Puvaanah

Oh

Ezza

Natassa

Adilah

Diana



END





Monday, April 22

MUSTACHE ;)



Cupcakes 


Cumel kann ? 


Mustache 


Yeahhh (Y) Cumel ;)


Smart ;)



Waahhh , that look fact ;)





END 

Monday, March 18

KOLEKSI AYAT AYAT :'3




Tak bertudung memang dosa . Mereka wajib ditegur . Tapi tak usah pandang mereka mcm ahli neraka kerana kita pon belum tentu akan ke syurga .

Air mata lebih berharga daripada senyuman. Kerana senyuman boleh beri pada sesiapa sahaja, tapi air mata hanya pada orang yang tertentu :')

Tak guna sayang banyak tapi takda kepercayaan. Tak guna sayang banyak tapi takda keikhlasan. Tak guna sayang banyak tapi takda kejujuran.

Jika punyai perpisahan antara kita, percayalah bahawa Allah punyai rencana lebih hebat daripada kita. Kita jumpa dalam doa. Jangan sedih.

Perempuan yang selalu tidur dengan air mata dan keesokkannya bangun dengan senyuman :) Perempuan tu memang ada hati yang tabah :') ♥

Cinta bukan dari kata2, tapi berasal dari hati. Maka jikalau tidak dari hati, Janganlah pernah mengakui bahwa kamu mencintainya :)

Ya Allah, jika kau jatuhkan perasaan RINDU ku ini di dalam diriku ini kepadanya, maka kau sampaikan salam RINDU ku padanya Ya Rabbi :')

Janganlah kamu Mencari pasangan yang terlalu Sempurna dimata kamu,Tetapi carilah pasangan yang telah Menyempurnakan hidupmu dengan caranya.

Makin lama kita kenal dia, makin sayang kita dekat dia. Tahu kenapa ? Sebab makin lama kita kenal dia, makin banyak kenangan tercipta :')

Jika anda bertemu dngan orng yg mampu membuat anda tersenyum dngn senyumannya, anda mungkin telah bertemu dgn orng yg tepat utk hidup anda.

Sedih + Gembira

My mood now , hmm . Suke ? Mesti la tak suka . Sorry friend , anda tertipu dengan ikin sorry :') Hmm , aku happy ada kawan kawan macam korang :') Sayang korang lebihh :') LoveYouAll'S :D Takde backspace ? Sebab taknak ade ruang yg boleh memisahkan kitaaaa :'D